Home  |   Foto´s  |   Contact

Schooldammen basis voor damjeugd

Veel van de huidige pupillen, aspiranten en junioren, die hoge ogen gooien op de provinciale en landelijke kampioenschappen, zijn ooit met dammen in aanraking gekomen via het schooldammen. Slechts een klein deel zat op dat moment al op een damvereniging.

Het schooldammen komt er weer aan.
Ben jij al aan het trainen? Zijn jullie op school al bezig met een selectie, of mag iedereen die zin heeft meedoen?
Is er bij jullie in de buurt een damclub of een school die lokaal een toernooi organiseert? Of heb je daar nog nooit van gehoord, maar zou je dat wel leuk lijken?

Iedere provincie kent een zogenoemde ┤schooldamco÷rdinator┤. Als in jouw woonplaats nog geen schooldamkampioendschappen zijn en er is ook geen damclub in jouw dorp of stad, dan kun je contact opnemen met de replica horloges schooldamco÷rdinator in jouw provincie.

Maar ook damclubs die overwegen het schooldammen op te pakken, om zo hun jeugd te motiveren om ook te gaan dammen, kunnen terecht bij de schooldamco÷rdinator met hun vragen. Deze kan een club op weg helpen met tips en adviezen.

Lijst schooldamco÷rdinatoren (via site KNDB)

Sinds maart 2015 is er een speciale website voor het schooldammen, waarop informatie staat over de Nederlandse Kampioenschappen schooldammen, maar ook verslagjes van schooldamkampioenschappen in dorpen, steden en provincies. Kijk snel op: www.schooldammen.nlTerug naar vorige pagina