Home  |   Foto´s  |   Contact

Limburgse damschool

Limburgse Damschool
De Limburgse Damschool is in 2007 opgericht om het dammen in de provincie Limburg te bevorderen.Het trainen van zowel beginnende dammers als talentvolle jeugdspelers staat daarbij centraal. Voor aanstormende talenten is de school een prima opstap naar landelijke trainingen en wedstrijden. Maar ook de senior die zijn kennis van het spel wil verbreden wordt niet vergeten

De Klassen
In 2008 is de groep deelnemers gesplitst in een beginners- en een gevorderdengroep.

Het voordeel hiervan is niet alleen dat de lessen op elke groep kunnen worden aangepast, maar ook dat de drempel voor de beginnende dammer op het juiste niveau wordt gebracht. De gevorderden krijgen vier uur training waarbij de techniek in al zijn facetten aan bod komt. De beginners leren al spelenderwijs de eerste kneepjes van het vak. De beginners zijn gesplitst in twee groepjes (jongens en meisjes) en krijgen twee uur damles. Indien deze kinderen rijp zijn voor de technische zit van vier uur, schuiven zij door naar de gevorderdengroep.

Programma en lesstof
Jaarlijks vinden er 8 trainingsbijeenkomsten plaats in het Jeugdhuis Munstergeleen. Deze bijeenkomsten worden verdeeld in vier trainingen in het voorjaar en vier trainingen in het najaar, steeds op zondagmiddagen. De gevorderdengroep wordt getraind door Frank Verdel (Damtrainer 2) en de beginnersgroep door Theo Schippers (Damtrainer 3).

Deze trainers gebruiken eigen materiaal op basis van de KNDB-mappen, damliteratuur en bevindingen uit de (eigen) wedstrijdpraktijk. De KNDB-opleidingsmappen en –boeken worden op de eigen vereniging behandeld en getoetst via de tweejaarlijkse examens.

Overige activiteiten
Naast het geven van trainingen aan twee groepen organiseert de Limburgse Damschool namens de PLDB de Limburgse jeugdkampioenschappen en wordt in het eigen lokaal jaarlijks het Juul Meesters-toernooi gespeeld. Daarnaast reikt de Damschool elk jaar de Michelle Roumans-trofee uit aan de jeugdspeler van het jaar en sluit de school het seizoen telkens passend af met een extra damdag. Kortom: na vijf jaar is de Limburgse Damschool niet meer weg te denken uit de kleine, maar o zo gezellige damprovincie.

Meer informatie
Op www.limburgsedamschool.nl is meer te vinden over de Limburgse Damschool.

Mocht u een trainingsbijeenkomst willen bijwonen of vragen hebben over de lessen van de Damschool, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier op de website. U kunt zich ook wenden tot contactpersoon Jacob Slump (045-5323500).

Terug naar overzicht