Home  |   Foto´s  |   Contact

Waarom damscholen?

In Nederland zijn er best heel veel damclubs. Sommige clubs voeren een actief jeugdbeleid, wat betekent dat ze hun kennis doorgeven aan de jongeren die interesse hebben in dammen. Maar veel clubs hebben daar ook geen gelegenheid voor. Bijvoorbeeld omdat ze te weinig leden hebben die dit zouden kunnen oppakken, of omdat ze niet goed weten hoe ze de jeugd dan les zouden moeten geven.

Her en der zijn in Nederland damscholen ontstaan. Sommige bestaan al wat langer en zijn particulier initiatief. Maar de laatste jaren ontstaat er ook regionaal de mogelijkheid voor jeugd om hun kennis van het dammen te vergroten. De damscholen zijn nu nog veelal bedoeld voor clubdammers die beter willen worden en dus extra training willen krijgen. De volgende stap zou kunnen zijn dat ook beginnende jeugddammers hier terecht kunnen, als er bij hen in de buurt geen club is die de jeugd kan opvangen.

Maar het is ook denkbaar, zoals bij damschool Zwolle e.o. het geval is, dat de schooldammers extra getraind worden. Als deze jeugd het steeds leuker gaat vinden, worden ze misschien ook wel lid van de club.

Kortom: damscholen ontstaan vanuit de behoefte om jongeren, die in dammen geďnteresseerd zijn, een plaats te bieden waar ze dat kunnen leren of verbeteren.


  

** NIEUW ** Damschool Leeuwarden
Damschool Tilburg
De Damschool Tilburg
Wijkcentrum De Boomtak
Boomstraat 81
5038 GP Tilburg.
Regiogroep Drenthe
Trainingslocatie:
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen
Damschool Nico Konijn
Damschool Nico Konijn
Jan van Goyenstraat 13
1701KL Heerhugowaard
Limburgse damschool
Trainingslocatie:
Jeugdhuis Munstergeleen
Geldakkerstraat 2
6151 BX Munstergeleen
Damschool Zuid West Veluwe
De damschool Zuid-West-Veluwe kent twee locaties, Lunteren en Wageningen.
Damschool Culemborg
Trainingslocatie:
Kastanjeboom 1
4101 VS Culemborg