Home  |   Foto´s  |   Contact

Basisscholen waar dammen op het programma staat

Naast de hier genoemde damscholen, waar buiten schooltijd het dammen wordt onderwezen zijn er ook verschillende basisscholen, waar gedamd wordt. Veelal ondersteund vanuit damverenigingen.


Harlingen
In Harlingen is het schooldammen niet meer weg te denken. Vanuit de schooldamkampioenschappen is menig Fries Kampioen geboren. De bekendste zijn: Saskia Veltman (meervoudig Nederlands Kampioene) en Wiebe van der Wijk, oud-wereldkampioen Junioren (hij mocht 2011 aan het WK meedoen)

Damclub Excelsior uit Harlingen verleent de scholen in de regio op verschillende momenten ondersteuning bij het damonderricht. Op dit moment wordt op elke donderdagochtend een uurtje damles gegeven op de Prins Johan Friso school. 24 weken achter elkaar, steeds 10 leerlingen uit groep 3 t/m 8. Na zo´n vier lessen komen er weer 10 nieuwe kinderen de damlessen volgen.

Daarnaast biedt de Sint Radbodusschool in Dronrijp de kinderen een paar keer per jaar, tijdens het uurtje crea op replica horloges woensdagen de mogelijkheid om dammen te leren.

Meer informatie over deze ondersteuning en de mogelijkheden die damclub Excelsior ziet en benut, is te verkrijgen via http://damclubexcelsior.nl/ of de secretaris van de club: Willem Leijenaar

** NIEUW ** Damschool Leeuwarden
Damschool Tilburg
De Damschool Tilburg
Wijkcentrum De Boomtak
Boomstraat 81
5038 GP Tilburg.
Regiogroep Drenthe
Trainingslocatie:
Het Knooppunt
Jan Dekkerstraat 1b
7902 JG Hoogeveen
Damschool Nico Konijn
Damschool Nico Konijn
Jan van Goyenstraat 13
1701KL Heerhugowaard
Limburgse damschool
Trainingslocatie:
Jeugdhuis Munstergeleen
Geldakkerstraat 2
6151 BX Munstergeleen
Damschool Zuid West Veluwe
De damschool Zuid-West-Veluwe kent twee locaties, Lunteren en Wageningen.
Damschool Culemborg
Trainingslocatie:
Kastanjeboom 1
4101 VS Culemborg