Home  |   Foto´s  |   Contact

Vijf jaar damschool

Het begin van dit nieuwe jaar luidt het tweede lustrum van de Limburgse Damschool in. Tijd om even stil te staan bij de afgelopen vijf jaar en vooruit te kijken naar de toekomst.

Precies vijf jaar geleden opende de Limburgse Damschool haar poorten voor de eerste leerlingen. In Montfort volgden acht kinderen de eerste training. Later dat jaar volgden lessen in Hoensbroek, Geleen en in Montfort. Al snel werd de Damschool een stichting, compleet met een bestuur, een vast schoolgebouw en twee trainingsgroepen.

Naast het geven van trainingen aan twee groepen organiseert de Limburgse Damschool namens de PLDB de Limburgse jeugdkampioenschappen, wordt in het eigen lokaal jaarlijks het Juul Meesters-toernooi gespeeld, reiken we elk jaar de Michelle Roumans-trofee uit aan de jeugdspeler van het jaar en sluit de school het seizoen telkens passend af met een extra damdag. Na vijf jaar is de Limburgse Damschool niet meer weg te denken uit onze kleine maar o zo gezellige damprovincie.

De eerste vijf jaar hebben we een solide fundament gelegd om het dammen in Limburg verder te promoten. Natuurlijk zorgen we ervoor dat meer kinderen lessen kunnen volgen, maar we willen ook graag de dammer van twintig-plus bereiken. Voor het komende jaar hebben we de ambitie uitgesproken te starten met seniorentrainingen. Op dit moment worden de plannen uitgewerkt en we hopen in het voorjaar belangstellenden welkom te heten om deze lessen te volgen. Op naar een sportief en succesvol damjaar!Terug naar vorige pagina