Home  |   Foto´s  |   Contact

Regiogroep Drenthe

Drentse damtrainingen
Aan het begin van 2011 heeft de Drentse Dambond (DDB) onder auspiciën van de KNDB een start gemaakt met het trainen van talentvolle, gevorderde jeugdspelers replica horloges uit Drenthe en omliggende provincies. Op het moment van schrijven is het tweede trainingsjaar alweer in volle gang en worden de trainingen van Zainal Palmans (Damtrainer 3) gevolgd door spelers uit Drenthe, Groningen en Overijssel. Dat de damtrainingen effect sorteren blijkt wel uit de resultaten van de afgelopen twee jaren: zo behaalde Bart Westerveld (Hijken DTC) in 2011 een derde plaats bij het NK pupillen en werd Nick Waterink in 2012 Nederlands kampioen in deze leeftijdscategorie.

Programma en lesstof
In de periode februari-juli vinden er 8 trainingsbijeenkomsten plaats in het Knooppunt te Hoogeveen. In het najaar worden er geen trainingen gegeven, aangezien dan de DDB-cup en provinciale kampioenschappen worden afgewerkt- en er derhalve weinig ruimte is op de damkalender. De bijeenkomsten worden georganiseerd op 4 zaterdagen en 4 zondagen en duren van 12.15 tot 16.30 (inclusief een kwartiertje pauze).

De trainingsgroep bestaat uit drie verschillende niveau’s: A, B en C (in aflopende volgorde van sterkte). Voor niveau A wordt o.a. de Springermap gebruikt voor oefeningen, voor niveau B de Roozenburgmap en voor niveau C de Sijbrandsmap. Daarnaast worden opdrachten gehaald uit verschillende damboeken en trainingsmateriaal van de KNDB. Bovendien wordt het demonstratiebord gretig gebruikt voor het naspelen van partijen, zowel uit belangrijke toernooien als partijen van de deelnemers.

Extra: de Drentse Dambond hoop het volgende trainingsjaar ook een training voor beginnende dammers en schooldammers te organiseren.

Meer informatie
Op www.hijkendtc.nl is onder de knop ‘Drenthejeugd’ meer te vinden over de de Drentse Damtrainingen.

Mocht u een trainingsbijeenkomst willen bijwonen of vragen hebben over de lessen van de Regiogroep Drenthe, dan kunt u zich wenden tot contactpersoon Herm Jan Brascamp (brashoek@hi.nl, 050 4095060)

Terug naar overzicht